FACTS

Geboortedatum
24 / 03 / 2003

Geboorteplaats
Numansdorp

Sport / discipline
Voetbal

Start carriere 
2008

Prestaties

  • Nederlands Vrouwenelftal
  • ADO Den Haag vrouwen

BIOGRAFIE

Ik ben opgegroeid in een dorp genaamd Numansdorp. Dit ligt ten zuiden van Rotterdam, net boven het Haringvliet. Ik heb hier altijd gewoond samen met mijn moeder, vader, broer, zus, stiefvader en mijn kleinere broertje en zusje. Sinds kort woon ik samen met mijn vriend in een mooi huisje wat ook in Numansdorp ligt.

Ik voetbal al vanaf de F’jes. Ik ben begonnen bij de voetbalclub NSVV uit Numansdorp. Hier speelde ik altijd tussen de jongens omdat ze toen nog geen meidenvoetbal hadden. Ik heb hier gespeeld tot aan de eerstejaars C. Hierna heb ik de overstap gemaakt naar BVV Barendrecht omdat ik op hoger niveau wilde gaan spelen om mezelf verder te ontwikkelen. Aldaar speelde ik in de Jo15-1 op tweede divisie niveau waarbij ik bij NSVV hoogstens eerste of tweede klasse speelde. Daarnaast begonnen ze bij Barendrecht net met een vrouwen eredivisie team onder leiding van Sander Luijten.

In die tijd dat ik bij de jongens speelde heb ik altijd bij de KNVB gevoetbald, de KNVB adviseerde mij dat jaar om niet 3 keer per week maar 4 keer per week te gaan trainen voor mijn ontwikkeling. Ik had toen wel een ander team nodig waarbij ik één keer in de week mee kon trainen. Op dat moment bood Sander Luiten mij een kans aan om één keer in de week bij hun mee te komen trainen, wat ik uiteraard ging doen. Het was een mooie kans om even te kunnen proeven aan de eredivisie en me tegelijkertijd verder te ontwikkelen.

Na dit seizoen werd ik benaderd door ADO Den Haag of ik wilde gaan spelen in hun vrouwen beloften team (dit is het team onder de eredivisie). Ik ben deze uitdaging aangegaan. Het eerste seizoen moest ik wennen aan het verschil tussen het mannenvoetbal en de meiden, maar ik was tijdens het tweede seizoen bij de beloften al erg gewend. Onder leiding van Stephan Vos begon ik mijzelf steeds meer te ontwikkelen wat resulteerde in een uitnodiging voor het eerste team.

In het tweede seizoen bij ADO heb ik een dieptepunt in mijn carrière meegemaakt, het liep allemaal niet lekker bij het Nederlands elftal o17 en had moeite om mijn drive te vinden. Gaandeweg in dit seizoen heb ik veel aan Stephan gehad als trainer. Hij wist precies wat hij moest doen om mij op weg te helpen. Naarmate het seizoen vorderde begon ik me steeds lekkerder in me vel te voelen en op me gemak te voelen waardoor ik het plezier in het voetbal weer helemaal terug had gevonden.

Uiteindelijk zag je dit heel erg terug komen in mijn spel en werd ik belangrijk voor het team. Helaas kwam op dat moment corona en stopte het seizoen. We moesten veel thuis doen waardoor ik mijn vorm weer een beetje verloor, ik ben nu heel hard aan het trainen om dat weer terug te krijgen. Bij het nederlands elftal o15 heb ik mijn eerste oefeninterlands gespeeld. Mijn eerste wedstrijd in het oranje shirt was tegen Duitsland waar ik ook in de basis mocht beginnen. Daarna hebben we nog 2 keer tegen de USA gespeeld.

Bij het Nederlands Elftal O16 heb ik 4 interlands gespeeld. Een tweeluik tegen Engeland waarbij we de eerste keer 0-0 speelde en de tweede keer wonnen met 4-2. Daarna heb ik nog een interland gespeeld tegen Duitsland en tegen Portugal.

Bij het nederlands elftal o17 heb ik 1 keer mogen invallen op een toernooi in madeira. Ik was namelijk heel erg ziek. De eerste paar dagen gingen goed en had ik goed getraind, maar toen de wedstrijden eraan kwamen voelde ik mij niet lekker en lag ik met koorts op bed. Hierdoor heb ik maar een paar minuten kunnen spelen tegen Israël. We hadden de wedstrijd wel met 2-0 gewonnen.

Sinds dit seizoen speel ik bij ADO Den Haag Vrouwen in de Vrouwen Eredivisie. Ik werk elke dag hard om mijn plek als jongste speelster te verdienen en minuten te krijgen. Dit is natuurlijk niet altijd even makkelijk, maar daardoor train ik elke dag hard om mijn doelen te bereiken. Victus Sports geeft mij juist het gene wat ik nodig heb voor de optimale sportomstandigheden. Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat voeding en voedingssupplementen erg belangrijk zijn voor je sportprestaties. Energy Water voor de training voor extra scherpte en vermogen en Nutrition Water voor een optimaal herstel!

Ik wil Victus Sports heel erg bedanken dat ik de kans krijg om één van hun ambassadors te mogen

zijn! #teamvictus