FACTS

Geboortedatum
23 / 07 / 1999

Geboorteplaats
Badhoevedorp

Sport / discipline
Hockey

Start carriere 
2004

Prestaties

  • Jong Oranje selectie 2020
  • Europees kampioen & Landskampioen Amsterdam D1, 2018
  • Landskampioen zaal Amsterdam MA1 en Dames 1, 2017
  • Selectie Nederlands zaalteam, 2017
  • Europees kampioen Nederlands U18
  • Landskampioen veld Amsterdam MA1
  • Landskampioen veld Amsterdam MB1
  • Landskampioen zaal Amsterdam MB1

BIOGRAFIE

Hi! Ik ben Lana Kalse, geboren 23 juli 1999 in Badhoevedorp. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van de studie Commerciële economie aan de Johan Cruyff Academy.

Sinds mijn 6e sta ik al op het hockeyveld. Eigenlijk omdat mijn oudere broer hockeyde en ik altijd naar hem ging kijken. Ik ben begonnen bij Hurley, met een aantal vriendinnetjes. Al snel bleek dat ik erg fanatiek was en toch ook wel een beetje talent had. Ik mocht als jonkie meteen aansluiten bij de meisjes D1 en vanaf dat moment heb ik altijd in een lijn team gespeeld. Hiernaast had ik tennisles en zat ik op ritmische gym. Hier ben ik allemaal mee gestopt toen ik met hockey de overstap maakte naar hockeyclub Amsterdam.

Toen ik bij Amsterdam begon te hockeyen, werd het allemaal wat serieuzer en ben ik doorgegroeid naar een talent uit de jeugd. Van meisjes disctrict, naar Nederlands B, toen Nederlands A en uiteindelijk Jong Oranje. Vanaf de A trainde ik standaard mee met dames 1 en mocht ik ook af en toe een wedstrijd meepakken. Mijn laatste jeugd jaar werd ik in de zaal ook geselecteerd voor het Nederlands zaal team, helaas was er dat jaar geen officieel toernooi. Hetzelfde jaar mocht ik als jonkie mee naar het EK U18 met Nederlands A. Wij wonnen dit toernooi, dit is één van mijn hoogtepunten in mijn hockey carrière.

Na meerdere landskampioenschappen gewonnen te hebben in de jeugd en mijn laatste jaar jeugd af gesloten te hebben als captain mocht ik voor de tweede keer mee naar EK met Nederlands A. Een dag voor toernooi raakte ik zwaar geblesseerd. Mijn knieschijf schoot uit de kom, waar ik uiteindelijk een jaar van heb moeten herstellen. Toen ik eindelijk mijn rentree mocht maken, was ik dus weer bijna een jaar verder. Helaas was het van korte duur, de tweede wedstrijd was het weer mis tijdens de warming-up. Voor de tweede keer verdraaide ik mijn knie en moest ik onder het mes. Precies een jaar later maakte ik weer mijn rentree en op dit moment kan ik eindelijk weer vrijuit hockeyen!

Afgelopen jaar was mijn laatste jaar in Jong Oranje, vanwege mijn leeftijd. Hier heb ik een onwijs mooie trainings stage mee mogen maken in Zuid-Afrika. Wij hebben hier heel veel mooie uitjes beleefd, zoals een clinic aan kinderen wonend in een Township, maar ook het beklimmen van de Tafelberg. Tijdens deze trip hebben wij ook wedstrijden mogen spelen tegen de nationale teams van Zuid-Afrika en Ierland, onwijs gaaf om mee te maken! Voor nu is mijn doel om een vaste waarde te worden in Amsterdam dames 1 en door te schuiven naar het Nederlands team. Vanuit mijn blessure heb ik geleerd met tegenslagen om te gaan, te weten wie er echt voor mij klaar staat als ik het nodig heb en ben ik nog meer gaan beseffen wat ik graag wil bereiken.