FACTS

Geboortedatum
31 / 12 / 2001

Geboorteplaats
Gent

Sport / discipline
Cycling 

Start carriere 
2016

Prestaties

  • Overwinningen in onderdelen tijden een omnium op de piste.
  • 3e op het BK puntenkoers en Omnium.
  • BELLTU Tour.

BIOGRAFIE

 

Ik ben Remi De Mey, 19 jaar en ik ben een wielrenner. Ik ben afkomstig en geboren in de stad Gent. Toen ik nog een kleine jonge was, was ik al dol op sporten. Ik heb dan ook zeer veel verschillende sporten beoefend. Enkele sporten die ik deed waren Judo, Atletiek, basketbal… maar het is uitgedraaid op wielrennen. Ik kwam via vrienden in de koerswereld terecht. En je weet wat ze zeggen he; “zodra je de koersmicroben te pakken hebt, kom je er niet meer vanaf”.

Dat is ook helemaal waar. Vanaf ik mijn eerste ritjes deed op de koersfiets, wou ik alleen maar meer en meer. Dan heb ik de beslissing genomen om te stoppen met basketten en dit in te ruilen voor wielrennen. Het basketten ging ook minder door blessure gevoelige knieën. De laatste jaren heb ik jammer genoeg nog gesukkeld met knie blessures, waaronder een vierde graads kraakbeenletsel, maar dankzij de zorgen van Kinesitherapist Jelle Dutoit van kinepraktijk ‘Van Wezenbeek’ in melle, verloopt alles goed. Ik was beginnen koersen als eerste jaar nieuweling. Dit ging heel moeizaam… ik reed zo goed als geen koersen uit. Jaar na jaar werd het beter. Ik kwam ook in aanraking met de piste wereld. Het baanwielrennen dus. Ik voelde direct dat dit me zeer goed ligt. Beter dan het wegwielrennen. De schrik was er wel om in een peleton te rijden op de piste, maar daar moest ik nu eenmaal aan werken. Als tweede jaars junior behaalde ik enkele top 3 plaatsen in omniums. De motivatie werd alleen beter en beter. Op de Belgische kampioenschappen behaalde ik dan ook een bronzen medaille in de puntenkoers en in Omnium. Hiernaast behaalde ik ook nog een 4 de plaats in de sprint en een 6 de plaats in de Keirin.

Na deze mooie uitslagen hoopte ik op een selectie in de nationale ploeg voor een internationale meeting in Apeldoorn. Deze selectie kreeg ik jammer genoeg niet, maar deze keuze respecteerde en respecteer ik nog steeds. Dankzij bondscoach Nicky Cocquyt heb ik dan ook zeer veel bijgeleerd dat seizoen. Enkele maanden later zat ik in de pre-selectie voor het Europees Kampioenschap baanwielrennen in Gent. Na enkele weken trainen met de andere geselecteerde moest ik jammer genoeg stoppen met trainen wegens gezondheidsproblemen die niet al te goed waren. Na deze periode was het even moeilijk om terug top te geraken. Dit heeft me meer als een jaar gekost. Vooral mentaal was het moeilijk om er terug bovenop te geraken. Tijdens het supporteren voor mijn vrienden op het EK in Gent heb ik mijn huidige vriendin leren kennen. Een Litouwse. Zij deed namelijk mee aan het EK voor de Nationale ploeg van Litouwen. Momenteel zijn we anderhalf jaar een stel. 

Afgelopen seizoen was het een raar seizoen voor iedereen. Veel wielrenners en  vriendenvan me zijn gestopt met koersen. We hadden geen doel om naartoe te werken. Ik zal al even ik mijn hoofd om zelf een doel voor me op te stellen. Namelijk met de fiets van mijn geboorteland naar mijn vriendin haar geboorteland te rijden. Van België naar Litouwen dus. In September 2020 heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en ben ik alles beginnen voorbereiden. Het zoeken naar sponsors, de route(s) uit te stippelen, acties te doen om geld in te zamelen… de naam van deze trip noemt “BELLTU tour”. Ik doe dit niet zomaar, maar ik zal dit doen voor het goede doel. Het goede doel dat ik heb gekozen is een kinderziekenhuis in Litouwen waar kindjes met kanker liggen. Het tweed gelede doel is een school in Litouwen die ik zal steunen. Ik zal ca. 1630 Km rijden met mijn fiets over ca. 9 dagen. Dit is afhankelijk van omstandigheden en verschillende andere factoren. Voor geld in te zamelen voor materiaal, accommodatie en natuurlijk voor het goede doel, heb ik al enkele acties gedaan zoals mondmaskers van BELLTU tour verkopen en veiling van professionele sporters hun truitjes. Binnenkort zal ik ook een rekeningnummer online zetten waar mensen bedragen kunnen op overschrijven. Alle kleine beetjes helpen! Dankzij Victus nutrition water ben ik eindelijk verlost van de eiwitshakes en kan ik enkele keren op een dag uitkijken naar het verfrissende water van Victus. Dankzij Victus is mijn recuperatie super en voel ik me elke dag weer als een nieuw persoon. Hierdoor voorkomen we ook blessures. “