FACTS

Geboortedatum
17 / 02 / 2000

Geboorteplaats
Amersfoort

Sport / discipline
Hockey

Start carriere 
2006

Highlights
Kampioen 6-nations U16 en U18

BIOGRAFIE

Mijn hockeyavontuur begon allemaal toen ik 6 jaar was, als middelste van drie meiden thuis keek ik erg op tegen mijn grote zus die ook hockeyde. Alles wat zij deed moest ik ook kunnen en zo ben ik ook op hockey gegaan. Ik ben bij HC Eemvallei begonnen en na 4 jaar overgestapt naar Laren. Mijn hele jeugd heb ik weinig tegenslagen gehad, hier en daar kleine blessures maar alles ging mij goed af.

Op mijn 16e werd ik uiteindelijk geselecteerd voor de Nederlandse jeugdteams, hier heb ik deel van uit gemaakt tot mijn laatste jaar bij U18. In mijn jaren in van de jeugdselectie heb ik twee keer het 6-nations toernooi gewonnen in Antwerpen en Terrassa. Na mijn eerste jaar van U18 werd ik niet geselecteerd. Dit was de eerste keer in jaren dat ik uiteen selectie was gevallen, dit kwam erg hard aan. Na dit selectiemoment ben ik aan mijzelf gaan twijfelen en gaan denken waar het allemaal aan kon liggen. Dit heeft eventjes geduurd maar heeft mij uiteindelijk een sterkere en zelfverzekerde speelsterster gemaakt.

Als 16- jarige mocht in 2 jaar jeugd overslaan en meteen door naar Dames 1 van Laren, deze stap was gigantisch, de eerste paar jaar kampte ik met veel blessures, geen grote maar ze hadden we invloed op mijn spel. In mijn derde jaar scheurde ik 3 van mijn enkelbanden in, de revalidatie was een paar weken die plaats vonden in de zomervakantie wat het voor mij extra zwaar maakte. Ik heb 4 jaar lang met veel plezier bij Laren gespeeld, maar afgelopen jaar de overstap gemaakt naar Bloemendaal!

In eerste instantie was dit ontzettend eng, opeens iets nieuws na 9 jaar op Laren te hebben gehockeyd. Nieuwe mensen, nieuwe omgeving en een heel nieuw hockeyteam. Nu een paar maanden later zit ik helemaal op mijn plek en kijk ik er erg naar uit om hier hele mooie en nieuwe avonturen aan te gaan!