FACTS

Geboortedatum
10 / 10 / 1999

Geboorteplaats
Den Bosch

Sport / discipline
Hockey

Start carriere 
2014

Nationaliteit
 Nederlands

BIOGRAFIE

Ik ben Tijmen Reyenga 21 jaar oud en ben geboren in Nederland en speel hockey en ik heb het geluk dat ik het ook mijn werk kan noemen.

Ik ben geboren en getogen in Den Bosch, en heb samen met mijn ouders en mijn twee jongere broertjes een korte tussenstop gemaakt naar Rotterdam, waar mijn moeder vandaan komt. Ik woon nu sinds een korte tijd in de binnenstad op mezelf en dat bevalt erg goed. Ik woon samen met een oud teamgenoot van mij, Tijn van Groesen.

Ik hockey al sinds dat ik vijf jaar oud ben. Daarvoor was ik al veel bezig met mijn tante in de garage van mijn opa. Mijn eerste trainer was Marc Lammers, en de jongens waarmee ik begon hebben elkaar gedurende de volgende prachtige jaren gevolgd. Later, toen ik doorstroomde naar JC1 werd mijn coach Bart van Lith, oud coach Nederlands Elftal. Ik heb dus vanaf jongs af aan het voorrecht gehad opgeleid te worden door Nederlandse grootste coaches.

Na twee jaar aan de top jaar te hebben gespeeld werd ik uitgenodigd voor de regionale selecties. Eenmaal daardoorheen begon het ‘balletje’ te rollen.

Ik werd bij het Nederlands U16 betrokken en kwam in JB1. Een jaar later werd ik onderdeel van Nederlands U18 en ja, ook van JA1. Nadat nog een jaar in de Jongens A1 te hebben gespeeld, maar niet meer in de Nederlandse U18 was opgenomen werd dit jaar belangrijker dan alle voorgaande jaren.

Het was een zwaar jaar, dat erg veel focus en toewijding vergde. Veel dat niets met hockey te maken had moest wijken en ook toen was het nog onzeker of ik de selectie zou halen. Uiteindelijk, na verschillende gesprekken te hebben gevoerd met Head Coach Eric Verboom, werd ik toegelaten tot Heren 1. Het eerste seizoen was direct een geweldige start en een uitnodiging voor Jong Oranje volgde. Daar speel ik nog steeds en ook mijn positie bij Den Bosch Heren 1 is al 3 jaar onveranderd solide.

De belangrijkste en meest voor de hand liggende ambitie is toetreden tot Nederlands Elftal – het grote Oranje. Ook, en minstens even belangrijk is het uitgroeien tot een van de belangrijkste spelers van HCDB H1. Victus Sports helpt daarbij. Op het veld en ernaast. Niet alleen door te ondersteunen bij herstel en dus mijn on-field prestaties te verbeteren, maar ook door het openstellen van hun netwerk van sporters, coaches, fysiotherapeuten, organisaties en vooraanstaande ambassadeurs. 

Tijmen Reijenga