FACTS

Geboortedatum
16 / 10 / 2003

Geboorteplaats
Albrandswaard

Sport / discipline
Alpine Skiën

Start carriere 
2009

Prestaties

  • Nederlands kampioen slalom indoor U16
  • Tweede plaats Nederlands kampioen slalom outdoor
  • Tweede plaats Nederlands kampioenschap reuzenslalom U16

BIOGRAFIE

Ik was nog maar net geboren en ik stond al in de sneeuw, en toen ik twee jaar  was al op de ski’s. Ik ging altijd samen met mijn ouders en broer op wintersport. Mijn ouders hebben ook altijd een eigen skibaan gehad, helaas kan ik mij dat niet herinneren want ik was nog heel klein. Ik ben opgegroeid in de Hoeksche Waard, maar was eigenlijk elke winter te vinden in Oostenrijk, of ergens anders in de Alpen.

Mijn avontuur als Alpine skiër is gestart toen ik 6 jaar oud was.  Ik ben toen begonnen bij een skiteam in Dordrecht, die mij de mogelijkheid hebben geboden om mee te doen aan wedstrijden voor de jeugd op een borstelbaan. Dat ging eigenlijk al heel erg goed, dus mocht ik mee de bergen in! Ik ging voor het eerst mee op skikamp toen ik 7 jaar oud was. Daarna mocht ik meedoen aan wedstrijden in een sneeuwhal, maar ook in Oostenrijk. Toen ging het steeds beter en ben ik aansluiting gaan zoeken bij een ander Ski Team voor jonge talenten.

Toen ik 13 jaar was kon ik goed meekomen met zowel de Nederlandse als Europese top. Ik mocht mee naar internationale wedstrijden voor de jeugd, en dat ging mij ook goed af! Daarna groeide ik steeds meer naar de wereldtop en ging ik samen met de beste skiërs van de jeugd naar internationale wedstrijden. Daar heb ik veel ervaring opgedaan en  mooie momenten meegemaakt.

Ik was 16 jaar oud en toen ging ik skiën onder ‘volwassene’ Het eerste seizoen dat ik FIS-punten ging skiën om mijn uiteindelijke doel te behalen ging niet zoals gehoopt. Ik kreeg een heftige rugblessure waarmee ik nog steeds erg aan het tobben ben. Ik ben nu bezig met mijn revalidatie programma, en het gaat steeds beter. Victus sports gaat mij helpen om te herstellen van mijn blessure en zo snel mogelijk weer op de ski’s te staan !