In mijn aanloop naar de beklimming van de Mount Everest heb ik me tot in de puntjes voorbereid om mijn doel te bereiken. Veel mensen focussen zich bij een dergelijke expeditie met name op de fysieke training. Niet onbelangrijk, maar bij mij speelde ook de mentale voorbereiding, het visualiseren van de route en het elimineren van de gevaren een belangrijke rol. Een ander belangrijk punt dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het gebied van voeding en supplementen. Ik gebruikte nooit veel supplementen, maar ik wilde deze keer niets uitsluiten. Ik wilde alle kansen aangrijpen en benutten om mijn doel te behalen.

Tijdens het klimmen verbruikt een klimmer enorm veel energie en is er maar kort tijd om te herstellen. Ik kwam voor de aanvulling van mijn energie en versneld herstel uit bij Victus Sports en hun Nutrition Water. Daarnaast heeft het klimmen op grote hoogte het nadeel dat de spijsvertering wordt vertraagd en vitaminen en mineralen daardoor in steeds mindere mate worden opgenomen. Ook daar bood Nutrition Water uitkomst. Door het oplossen in water kon ik het poeder eenvoudig toevoegen aan mijn literfles drinkwater die ik altijd bij me heb in de bergen.

De Supreme Fruits-variant is erg smaakvol op eenzame hoogtes. In mijn specifieke geval moest ik gewicht besparen en heb de grote zak Nutrition Water-poeder in een dertigtal kleinere dagzakjes geschept, waardoor ik tijdens en na mijn klim de juiste dosering bij me had en niet de hele zak mee hoefde te nemen. Ik heb de top van de wereld op 23 mei om 05:40 gehaald, mede dankzij Nutrition Water en de jongens van Victus/Sports. Dit gaf me steeds het juiste duwtje in de rug wanneer ik het nodig had. Succes is een optelsom van inzet, voorbereiding en details. Als je er alles aan hebt gedaan kan het niet anders dan dat het gaat lukken.

Wilco Dekker

Nutrition Water

Bekijk product

Proefpakket Nutrition Water

Bekijk product

Nutrition Water

Bekijk product

Proefpakket Nutrition Water

Bekijk product
×